Marlenka na každý deň

Categories: Recepty

Pripravili sme si pre Vás recept, ktorý ocenia nie len skúsené pekárky ale aj lenivé gazdiné. Snáď každý pozná legendárny dezert, Marlenka. Dnes si ukážeme jeho najjednoduchší no i tak veľmi chutný variant.

Budeme potrebovať :

  • 350 g medových plátov
  • 2 PL medu
  • 1 salko
  • 170 g masla

Postup:

Zmiešame salko, med a maslo izbovej teploty a vytvoríme tuhú zmes, ktorú na chvíľu odložíme bokom. Pripravíme si medové pláty. Jeden medový plát si položíme na tácku a pomastíme ho pripravenou zmesou. Priložíme naň ďalší medový plát a pokračujeme až kým nepoužijeme asi 5 medových plátov. Posledný medový plát potrieme tenšou vrstvou zmesi a posypeme rozdrvenými kúskami zvyšného medového plátu.

Marlenku odložíme do chladničky aby medové pláty zmäkli a následne podávame.