Pripravili sme si pre Vás recept, ktorý ocenia nie len skúsené pekárky ale aj lenivé gazdiné. Snáď každý pozná legendárny dezert, Marlenka. Dnes si ukážeme jeho najjednoduchší no i tak veľmi chutný variant.
Budeme potrebovať :
- 350 g medových plátov
- 2 PL medu
- 1 salko
- 170 g masla
Postup:
Zmiešame salko, med a maslo izbovej teploty a vytvoríme tuhú zmes, ktorú na chvíľu odložíme bokom. Pripravíme si medové pláty. Jeden medový plát si položíme na tácku a pomastíme ho pripravenou zmesou. Priložíme naň ďalší medový plát a pokračujeme až kým nepoužijeme asi 5 medových plátov. Posledný medový plát potrieme tenšou vrstvou zmesi a posypeme rozdrvenými kúskami zvyšného medového plátu.
Marlenku odložíme do chladničky aby medové pláty zmäkli a následne podávame.