Cheesecake je v súčastnosti veľmi populárny dezert, ktorý nájdete v pomaly každej kaviarni či cukrárni. My Vám teraz prinášame recept na ten najlepší, aký ste kedy jedli.
KORPUS
- 200g maslových sušienok
- 100g masla
PLNKA
- 300g ricotta (alebo termizovaný tvaroh alebo mascarpone)
- 300g smotanovej nátierky
- 100ml kyslej smotany
- 200g medu
- kôra z jedného citróna
- 20g hladkej múky
- 4 vajíčka
- ½ ČL čerstvej vanilky
NA VRCH
- 250ml kyslej smotany
- 1PL medu
- 2ČL citrónovej šťavy
- kôra z jedného citróna
POSTUP
Sušienky vložíme do igelitového vrecka a následne ich rozdrvíme. Roztopíme si maslo. Sušienky rozložíme do tortovej formy a zalejeme ich rozpusteným maslom.
V miske si pripravíme plnku zmiešaním všetkých ingrediencií elektrickým mixérom. Následne nalejeme plnku na korpus do tortovej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme tak 5 minút a následne stiahneme na 110 stupňov a pečieme ďalších 25 až 30 minút. Veľmi dôležité je neotvárať rúru počas pečenia. Po uplynutí 25 – 30 minút vypneme rúru a necháme ju pootvorenú, aby cheesecake pomaly chladol. Z rúry ho vyberáme až keď je vychladnutí po približne 1,5 až 2 hodinách. Na takto vychladnutý cheesecake nalejeme predpripravenú zmes z kyslej smotany, medu, citrónovej šťavy a kôry. A dáme stuhnúť do chladničky na približne 1 hodinu.
Na vrchu môžme pridať ovocie, oreo sušienky alebo čokolvek podľa chuti.