Nadýchaný cheesecake

Categories: Blog

Cheesecake je v súčastnosti veľmi populárny dezert, ktorý nájdete v pomaly každej kaviarni či cukrárni. My Vám teraz prinášame recept na ten najlepší, aký ste kedy jedli.

KORPUS

  • 200g maslových sušienok
  • 100g masla

PLNKA

  • 300g ricotta (alebo termizovaný tvaroh alebo mascarpone)
  • 300g smotanovej nátierky
  • 100ml kyslej smotany
  • 200g medu
  • kôra z jedného citróna
  • 20g hladkej múky
  • 4 vajíčka
  • ½ ČL čerstvej vanilky

NA VRCH

  • 250ml kyslej smotany
  • 1PL medu
  • 2ČL citrónovej šťavy
  • kôra z jedného citróna

POSTUP

Sušienky vložíme do igelitového vrecka a následne ich rozdrvíme. Roztopíme si maslo. Sušienky rozložíme do tortovej formy a zalejeme ich rozpusteným maslom.
V miske si pripravíme plnku zmiešaním všetkých ingrediencií elektrickým mixérom. Následne nalejeme plnku na korpus do tortovej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme tak 5 minút a následne stiahneme na 110 stupňov a pečieme ďalších 25 až 30 minút. Veľmi dôležité je neotvárať rúru počas pečenia. Po uplynutí 25 – 30 minút vypneme rúru a necháme ju pootvorenú, aby cheesecake pomaly chladol. Z rúry ho vyberáme až keď je vychladnutí po približne 1,5 až 2 hodinách. Na takto vychladnutý cheesecake nalejeme predpripravenú zmes z kyslej smotany, medu, citrónovej šťavy a kôry. A dáme stuhnúť do chladničky na približne 1 hodinu.

Na vrchu môžme pridať ovocie, oreo sušienky alebo čokolvek podľa chuti.